Zeg JA bij dementie Compleetpakket Stien
3 dagdelen

Compleetpakket Stien 2 dagdelen + 1 opfrisdagdeel

In deze training maken de deelnemers kennis met de S.P.E.E.L.S. methode door middel van interactieve oefeningen en opdrachten. Er wordt dieper ingegaan op de methode, waardoor nieuwe vaardigheden beter eigen gemaakt kunnen worden. Omdat de training uit twee dagdelen bestaat, is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van de praktijkopdrachten. 

Bij de opfrisdag worden de vaardigheden herhaald en verdiept zodat er inslijting plaatsvindt. De deelnemers hebben een tijd kunnen oefenen in de praktijk. Er wordt gekeken wat tot nu toe het effect was van het gebruiken van de S.P.E.E.L.S. methode en hoe dit het contact met iemand met dementie heeft veranderd.

Wat levert de training op?

Na deze training:

  • Weten deelnemers wat de S.P.E.E.L.S. methode inhoudt en hoe in te zetten in de praktijk.
  • Kijken deelnemers anders naar de zorg en zijn in staat om gelijkwaardig contact te maken en beter aan te sluiten bij de wensen en behoeftes van de persoon met dementie.
  • Kunnen deelnemers gelijk aan de slag met hun nieuwe vaardigheden.
  • Hebben deelnemers ervaren hoe leuk het kan zijn om ‘ja’ te zeggen.
  • Weten deelnemers waar hun kwaliteiten en uitdagingen liggen op het gebied van communicatie met iemand met dementie.
  • Ervaren deelnemers meer werkplezier in de omgang met mensen met dementie.
  • Hebben deelnemers geoefend met de S.P.E.E.L.S. methode in de praktijk.
  • Hebben deelnemers langere tijd kunnen oefenen in de praktijk met de S.P.E.E.L.S. methode. Omdat het hier om nieuwe vaardigheden gaat, hebben deze de tijd en ruimte gekregen om goed in te slijten. Door het bespreken van praktijkvoorbeelden met andere deelnemers wordt het S.P.E.E.L.S. model helemaal eigen gemaakt.

Let op: het aanleren van nieuwe vaardigheden en technieken vraagt tijd en inzet. Om het meeste uit deze training te halen, is blijvende aandacht op de S.P.E.E.L.S. methode nodig.

Tarieven

Tarief: vanaf € 3.695 exclusief btw, voor groepen tot 10 personen. Neem voor grotere groepen contact met ons op.

Data: in overleg.

Duur: 2 dagdelen + 1 opfrisdagdeel.

En natuurlijk is een training maatwerk, afgestemd op de wensen en doelen van jouw organisatie. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. 

Andere pakketten