Zeg JA bij dementie Praktisch handboek
voor zorgprofessionals en mantelzorgers

Handboek Zeg JA bij dementie

Wij, Hanneke van de Pol en Freya Flach, laten met ons nieuwe boek Zeg JA bij dementie zien hoe je echt contact maakt met mensen met een haperend brein.
Op een leuke manier, zonder dat het je extra tijd kost.

Dit boek leert je hoe ook jij:

  • Resoluut afrekent met ‘Nee, dat kan niet’.
  • Veel meer ruimte creëert voor je eigen werkplezier.
  • Mensen weer ‘aan’ kunt zetten.
  • De emotie achter onbegrepen gedrag herkent.
  • Veel onbegrip en weerstand voorkomt.
  • Tijd overhoudt in je zorgtaken.

En nog veel meer

9D391578-902F-4D1E-8C63-4D3374CCBDC5

Als we zeggen praktisch bedoelen we ook echt: praktisch!

De zorg voor iemand met dementie kan een flinke uitdaging zijn voor jou als zorgprofessional of mantelzorger. Want hoe reageer je als jouw bewoner je beschuldigt van diefstal? Of als je vader naar zijn overleden moeder wil? Wat zeg je als de werkelijkheid van jouw cliënt anders is dan die van jou? En hoe maak je contact als jouw dierbare geen woorden meer tot haar beschikking heeft?

Met onze SPEELS-methode geven we je de tools om mee te kunnen bewegen met jouw persoon met dementie en in iedere situatie écht contact te maken. Je zult merken dat weerstand en onbegrip afnemen, dat zorgplezier toeneemt en dat je minder (werk)druk ervaart. Maar het allerbelangrijkste: jouw persoon met dementie zal zich gezien en erkend voelen.

Het uitgangspunt van de SPEELS-methode is JA. Wat kan en is er nog wél, en hoe kun je stralend falen als het niet gaat zoals je wilt? In dit boek word je uitgedaagd om de zes principes van SPEELS direct in de praktijk te brengen met behulp van praktische oefeningen, adviezen en herkenbare voorbeelden. Met humor en een frisse kijk op de zorg leren we jou echt contact te maken.

Wat anderen over ons boek zeggen
Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Martine Bleeker

Eén van de beste boeken die ik ooit heb gelezen over omgaan met dementie. Toegankelijk, helder, liefdevol confronterend waar nodig. Als iedereen die te maken heeft met dementie, professioneel of persoonlijk, de beschreven principes kan doorgronden, zou de wereld een stukje lichter worden!

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Tineke van Sleen

Ik ben erg onder de indruk van de manier waarop jullie je boodschap brengen. Het boek lijkt me heel toegankelijk voor veel (soorten) lezers. Dat is in de zorg voor mensen met dementie belangrijk.

Het boek leest vlot, de theorie en de voorbeelden zijn helder en begrijpelijk en de vormgeving “draagt” de boodschap.

Kortom, een mooi boek wat ik graag zal promoten!

Het gaat nog heel wat vragen van ons allemaal om nieuwe inzichten met betrekking tot de zorg rondom mensen met dementie te veranderen. Jullie boek levert daar beslist een positieve bijdrage aan.

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Connie Bakker

"Wat leest dit boek heerlijk weg! Al menig stukje voorgelezen aan mijn man die natuurlijk ook mantelzorger is!  

De positieve aanpak straalt je tegemoet en de humor maakt dat we weer met een positief en opgewerkt gevoel naar onze ouders met dementie toe gaan!
Dank!
"

Het boek wordt binnen 2 à 3 werkdagen geleverd € 22,50

Het boek wordt met liefde verzonden door ons bijzondere distributieteam.
Wil je hier meer over weten, we schreven er een blog over.

Van ieder verkocht exemplaar doneren wij € 1 aan Alzheimer Nederland

Boek Zeg JA bij dementie levertijd