Freya & Hanneke op de bres
voor beter contact bij dementie

Zeg Ja bij dementie:

Wij zijn Freya Flach en Hanneke van de Pol. Toen wij elkaar tegen kwamen bleken we naast de liefde voor elkaar ook de liefde voor de ouderenzorg en improvisatietheater te delen.
We werken allebei al lange tijd in de zorg voor mensen met dementie en Freya merkte al snel nadat ze begon te werken in de zorg dat ze de technieken die ze leerde tijdens haar improlessen, ook goed in kon zetten in de zorg voor mensen met dementie. 

In 2019 besloten we onze krachten te bundelen en zo ontstond Zeg JA bij dementie en de SPEELS-methode. Sinds die tijd delen we naast ons leven ook ons werk samen.

Hanneke van de Pol en Freya Flach Zeg JA bij dementie

Wij zetten alles op alles om de zorg dementievriendelijker te maken. Voor álle betrokkenen. Maar vooral voor de mensen met een haperend brein. Want ook zij hebben het recht om gezien en gehoord te worden. En zeker ook voor de zorgprofessionals en mantelzorgers die zich inzetten voor dementie: het is belangrijk dat hun zorgtaken lichter en leuker worden.

Hanneke van de Pol

Ik ben samen met Freya, oprichter van Zeg JA bij dementie. Als verpleegkundige in verpleeghuizen, en vooral als wijkverpleegkundige, heb ik veel ervaring in het werken met mensen met dementie opgedaan. Ik studeerde Gezondheidspsychologie en ben ook gediplomeerd coach. Mijn missie is: meer werkplezier in de zorg! Ik denk graag in oplossingen en mogelijkheden.

 

Weetjes over Hanneke

🔸Is in Twente geboren een heeft daar de eerste 20 jaar van haar leven gewoond.

🔸Ontbijt elke ochtend met havermout, behalve op zondag.

🔸Draagt het liefst blauwe of groene kleding. 

🔸Kreeg een aantal jaren theatersportles van Freya.

🔸Speelt inmiddels samen met Freya in een improgroep.

🔸Kan alleen maar ontspannen als ze slaapt. 

🔸Heeft vaak te weinig focus om een serie te bingewatchen.

Hoe anderen met Hanneke werkten

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Nina Vlastra

"Hanneke is zeer bedreven in waar ze voor staat. Enthousiast en oprecht."

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Marcel Wagenaar

"Ik ken Hanneke als een daadkrachtige persoon die denkt in oplossingen. Hanneke is direct en concreet in haar communicatie en haar positieve kritische houding nodigt uit tot inspiratie en motivatie."

Freya Flach

Ik heb samen met Hanneke de basis gelegd voor Zeg JA bij dementie. Ik werkte lange tijd als welzijnsmedewerker in een woonzorgcentrum voor mensen met dementie. Daarnaast volgde ik de opleiding tot improvisatieacteur en improvisatietrainer en startte ik mijn bedrijf Go! Impro. Hierin geef ik trainingen en workshops waarmee ik spelenderwijs de wereld wil veranderen. Ik kijk graag naar wat er wél kan in de zorg!

Weetjes over Freya

🔸Is een echte Rotterdamse en dat is nog goed te horen.

🔸Draagt meestal roze of oranje kleding.

🔸Gooit graag met jongleerballen en jojo’s.

🔸Maakte jaren geleden van haar hobby improvisatietheater haar werk.

🔸Ontbijt het liefst met m&m’s.

🔸Staat aan zodra ze wakker is.

🔸Kijkt graag naar series over apocalyptische toestanden.

 

 

 

 

 

Wat anderen over Freya vertellen
Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Marjolein Nedermeijer

"Freya is een vrolijke en enthousiaste trainer. Met veel verschillende oefeningen weet ze je de hele training te boeien en veel te leren."

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Sacha Jacobs

"Freya kan mensen heel goed enthousiasmeren! Mensen laten geloven in hun eigen kunnen. Het positieve willen en kunnen zien."

Zeg ja bij dementie wat anderen vertellen

Annebelle Kools

"Freya brengt lucht, licht en kleur. Met energie en grensverleggend enthousiasme. Ze durft mensen mee te nemen buiten de lijntjes, hokjes, of waar ze dan ook in zitten."

Volg ons via social media

Op Instagram en LinkedIn delen we, natuurlijk met humor, filmpjes over echt contact met jouw persoon met dementie.